7 червня 2023 р.

Книга про книги

«Варто цінувати чудову силу книг, тому що через них ми можемо перетинати і межі Землі, і межі часу. Ми дивимося в них як у дзеркало вічності, на речі, які справді є, і ті, яких не існує» (Річард де Бурі).

Саме цей епіграф об’єднує фентезійну трилогію сучасного німецького письменника Кай Майєра «Сторінки світу». Книзі і її автору присвячений перший випуск інформаційно-методичної закладки з світової дитячої літератури серії «Бук Круїз».  
«Сторінки світу. Книга 1. Простір бібліомантії»  із фентезі-циклу популярного німецького письменника розповідає про світ, у якому долі героїв переплітаються з долями книг. Книги допомагають здійснювати миттєві переміщення в просторі, спілкуватися поза часом, а особливі серед них, Книги душі, наділяють обраних здатністю до книжкових чарів – бібліомантії. Герої переміщуються з реальності в химерний простір фантастичних книгарень і дивних форм книжкового життя, знайомляться, борються за справедливість і шукають своє місце на сторінках світу.
Головна героїня Фурія Саламандра Ферфакс живе в Резиденції з величезною бібліотекою. Вона мріє знайти свою Книгу Душі та стати справжньою бібліоманткою. Їй - 15 і, здавалось, час для цього ще є. Однак дівчині доведеться подорослішати набагато раніше. Адже світ за стінами безпечної Резиденції дуже жорстокий.

З перших сторінок книга занурює нас у книжкову атмосферу…

Дуже динамічний сюжет «Сторінки світу. Книга 2. Нічна країна» вже улюбленої серії. У ній головна героїня, опанувавши основи книжкової магії та знайшовши власну Книгу душі, продовжує шукати свого шляху у світі бібліомантії. Дівчина, її дзьобата книга й друзі наблизяться до таємниць, які приховують Багряна зала та Святилище. І в цій історії їм доведеться протистояти потужним ворогам, бо різні клани борються за доступ до осередку сили... 
Нові персонажі з’являються і зникають, постійно відбуваються сутички. Читачів знайомлять з новими «приколами» світу, такими наприклад як книжкові п’явки. Продовжують радувати екслібри та їх самостійне життя, а кількість жорстокості по відношенню до усіх персонажів викликає мороз по шкірі. Є тут і наркотичні книги – досить цікава метафора. Отже книга захопить читатача на 100%. 

У третій частині циклу «Сторінки світу. Книга 3. Книга крові» пригоди тривають... Після зруйнування Святилища, світ змінився, проте лишаються старі загрози: із золотої безодні між сторінками світу приходять ідеї і руйнують один Притулок за іншим. А ще Фурія зустрінеться з загадковими татуйованими, щоб дізнатися їхню природу, і знайде дивовижні кораблі, роль яких у світі бібліомантії їй ще тільки належить осягнути… І, можливо, разом з тим вона зможе глибше пізнати і себе саму. 

Отак світ книги змальовано чарівно і загадково. Кай Майєр неодноразово зазначав, що «Сторінки світу» — книга про книги. Про любов до книг і магію, яку вони відкривають».

Він - німецький письменник-прозаїк, найбільш відомий своїми роботами в жанрі підліткового фентезі. Його твори перекладені 30 мовами, включаючи англійську, французьку, російську, іспанську, італійську, японську, українську та китайську. У Німеччині сумарний тираж книг Майєра перевищив 1,5 мільйона екземплярів.

Декілька романів Майєра спочатку були опубліковані під псевдонімом Олександр Нікс, але пізніше були перевидані під його справжнім ім'ям.

На сьогодні він  опублікував близько сімдесяти романів. Його розповіді були екранізовані у фільмах, радіоп'єсах, графічних романах і п'єсах і отримали нагороди в країні та за кордоном. У своїх книгах для дорослих він часто розповідає історію Німеччини та Європи як роман жахів, як готичний роман. Його титули всіх віків ведуть у фантастичні світи.

Немає коментарів:

Дописати коментар