6 березня 2023 р.

«Березень. Читають всі!»

             З метою популяризації і підтримки дитячого читання, залучення до бібліотеки нових користувачів, закликаємо дитячі бібліотеки Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської та Хмельницької областей долучитися до Регіональної акції «Березень. Читають всі!» і провести 20 березня День читання.

Ідея проведення Дня читання – 20 березня – народилась у працівників Львівської обласної бібліотеки для дітей і ця акція вже стала доброю традицією на Львівщині. У цей день в усіх бібліотеках-учасницях дітям читають вголос одну і ту ж книгу. Читцями можуть бути не тільки бібліотекарі. Радимо запросити до участі в акції відомих людей, керівників міст і сіл, письменників, артистів, представників різних професій. Це продемонструє дітям, що «читають всі», що читання допомагає людині стати відомою та успішною.

Цьогоріч для голосного читання організаторами обрані книги Марини Павленко.


2023 рік – ювілейний для неї. 30 березня (1973) Марина Степанівна Павленко відзначає 50-річчя від дня народження.

  Познайомитись з творчість письменниці допоможе методико-бібліографічний покажчик  «Літературна академія Марини Павленко», який розміщений на сайті Львівської обласної бібліотеки для дітей у Методичному портфелі  за адресою: https://lodb.org.ua/bibliotekaryam/metodychnyj-portfel/literaturna-akademiya-maryny-pavlenko.

 Дане видання містить біографічні відомості про авторку, сценарій заочного інтерв`ю з нею, огляд видань, написаних для дітей, а також вікторини й кросворд до творів. Наприкінці – список книг Марини Павленко, статті та інтернет-ресурси про її життя та творчість. Рекомендовано вчителям та бібліотечним працівникам.

Від учасників акції «Березень. Читають всі!» чекаємо цікавої інформації та фотозвітів про проведення Дня читання у Ваших бібліотеках, які будуть висвітлені на сайтах обласних бібліотек.

Немає коментарів:

Дописати коментар