19 вересня 2022 р.

Досягати власних цілей

   
    Презентуємо перший випуск серії інформаційно-методичних закладок по сучасній дитячій  літературі «Книжковий простір». Знайомимо з творчістю відомої авторки і її книгою, яка мотивує ніколи не зупинятися на досягнутому, цінувати близьких і рідних, бути справжньою людиною.

Зої Загг – відома британська блогерка, письменниця. Творчий псевдонім – Zoella. Кумир мільйонів молодих людей, на її youtube-каналі більш, ніж 12 мільйонів глядачів. Зої володарка багатьох премій та нагород за свою блогерську діяльність, вважається однією із найвпливовіших жінок.


Народилася у Великобританії, в графстві Вілтшир, 28 березня 1990 року. У сімнадцять років дівчина зацікавилася візажем та постійно відкривала для себе нові види макіяжу. Була підписана на найпопулярніших б'юті блогерів, а вже через рік вирішила і сама почати розповідати широкій публіці про своє життя та про те, як бути красивою. Її перші відео мали успіх.  У 2014 році Зої випустила цілу лінію косметичних засобів «Zoella Beauty» і буквально відразу видала книгу «Дівчина Онлайн».


Всі люди різні. Комусь легко показувати свої емоції на людях, вони відкриті та веселі. Іншим же страшно показувати своє справжнє єство на людях через те, що вони бояться їхньої реакції. Така ж проблема і в головної героїні книги Зої Загг "Дівчина Онлайн". Життя 16-річної Пенні наповнене типовими підлітковими проблемами: конфліктами з однокласниками, подоланнями власних фобій, шкільними конфузами. Цим всім дівчина може поділитися лише з двома категоріями людей: найкращим другом Елліоттом та підписниками свого блогу. Інтернет-друзі не знають її справжнього імені, для них вона просто Дівчина Онлайн, яка відверто ділитися своїми емоціями та переживаннями, чим самим допомагає і їм. Підлітки діляться досвідом, чим мотивують один одного долати власні страхи.
Зої Заґґ написала роман «Дівчина онлайн» для тих, хто завжди підтримує, цінує і захоплюється її роботою. Сама авторка на початку твору зазначає: «Я хочу присвятити мою книгу всім, завдяки кому здійснився цей задум. Людям, підписаним на мій канал, тим, хто дивився мої відео і читав блог, незважаючи на те, чи це було в 2009-му чи вчора. Ваша підтримка для мене — цілий світ. Немає таких слів, якими можна описати, як сильно я люблю кожного з вас — без вас не було б книжки, яку ви тримаєте у руках».
Письменниця хоче показати всім читачам, що все-таки справжнє життя триває не онлайн, а поза межами Інтернету. Всі проблеми людей, які ми бачимо в соцмережах вирішуються в реальному часі. Незважаючи на це, Зоя Заґґ підкреслює, що блог може стати способом самовираження, адже віртуальні люди стають доволі рідними й цінними. У книзі зображений зовсім новий погляд на існування й вирішення звичайних підліткових проблем. Авторка хоче донести до всього суспільства, що бути самим собою, висловлювати власну думку й робити все, що забажає душа — це неймовірно, саме це підносить людину й надає їй свіжого подиху.
Роман «Дівчина онлайн» був опублікований 25 листопада 2014 року. 20 жовтня 2015 року вийшло продовження «Дівчина онлайн у турне». Третя книга «Дівчина онлайн. Сатус: вільна» опублікована 2016 року.
В українському перекладі третя книга авторки «Дівчина Онлайн: соло» надійшла до бібліотек Львівщини завдяки Українському інституту книги. 

Загг, Зої. Дівчина Онлайн: соло : роман : [Третя книга трилогії] / Зої Загг ; пер. з англ. Наталії Ясіновської. — Львів : Видавництво Старого Лева, 2021. — 392 с.

У ній головна героїня стала вже прекрасною дівчиною, вона як і багато інших в її віці стикається зі зрадою друзів, розчаруванням в коханій людині та вибором професії. 

Книга сповнена пригод, спогадів, нових задумів і мандрів – так-так, сім’я Пенні поїде на кілька днів до старовинного шотландського замку на святкування дуже особливої події.«Якщо щось минає, це не означає, що воно стає менш цінним» – чудова цитата, істина, яку відкрила для себе героїня. Дорослішати насправді не страшно, якщо ти відданий своїм мріям і маєш поруч старих друзів і нескінченну підтримку своєї сім’ї. 
Твори Зої Загг сьогодні надзвичайно популярні, бо повністю відображають реалії та проблеми життя сучасних молодих людей. Читаючи ці книги, багато підлітків впізнають себе, зможуть подивитися на проблему з іншого боку та можливо, знайдуть вихід зі складної для себе ситуації.

Немає коментарів:

Дописати коментар