31 серпня 2022 р.

А що сьогодні?

                                    


Сьогодні явище блоггінгу відіграє настільки важливу роль в житті людей, що існує навіть спеціальне свято — Всесвітній день блогу або Всесвітній день блогера. Цю подію заснували в 2005 році, а відзначають щороку 31 серпня. Дату було обрано не випадково — її векторна ілюстрація у форматі eps8 виглядає як слово “blog”.

Першими в історії блогерами стали люди, які познайомилися з Інтернетом та усвідомили його цінність ще в кінці 1980-х. Одним з них був журналіст-фрілансер Джастін Холл — в ті часи студент коледжу в місті Свортмор, що в Пенсильванії. В січні 1994 року він відкрив особисту сторінку на Links.net, яка містила короткі пости з посиланнями на улюблені сайти автора. 
Детально про історію свята тут 

Найкращий спосіб відзначити цю подію — створити власний блог на одній з платформ, тим більше, що зробити це не складно, обравши один з шаблонів. Тему для першого посту можна підібрати будь-яку, адже в цей день маємо чудову нагоду для вираження своєї думки з усіх важливих питань — від моди й дієти до політичних поглядів та обговорення спортивного матчу. Може, саме у Всесвітній день блогу, поспілкувавшись з людьми в коментарях, хтось виявить, що писати блог — це цікаво й приємно, при цьому блоггінг зможе стати улюбленим заняттям на довгий час.

Якщо ж ведення власного блогу не входить у плани, то 31 серпня можна знайти чимало блогів на будь-який смак і з задоволенням прочитати цікаві пости на актуальні теми або переглянути відеоконтент. Особливо цікаво й корисно відвідати блоги, які відрізняються від загальноприйнятих думок та звичної культури — якщо вони не стануть улюбленими, то, безумовно, сприятимуть розширенню світогляду. Також варто поділитися інформацією про Всесвітній день блогу або Всесвітній день блогера в соціальних мережах.
А тут ви можете переглянути добірку популярних українських блогів про культуру!
Приємного і корисного святкування!

Немає коментарів:

Дописати коментар