20 січня 2020 р.

Час на книги!


Cерія інформаційно-методичних закладок по українській сучасній дитячій літературі під такою назвою відкриває 2020 рік! 
Перший випуск запрошує у мандри книгами Сашка Дерманського, які, як правило, ніколи не залежуються на полицях бібліотек й активно подорожують серед читачів.
Дитячий поет, прозаїк та казкар. Псевдоніми – Сашко Володарський та Назар Діброва. Народився 28 листопада 1976 року в селі Гайворон Володарського району на Київщині. Навчався у Володарській середній школі № 1. За освітою – учитель української та зарубіжної мови та літератури, 1999 року закінчив Київський національний педагогічний університет ім. М. Драгоманова. Викладає за фахом у Київському технікумі електронних приладів.  
Одружений, виховує двох доньок – Владиславу (2001) та Злату (2011).
Сашко Дерманський – автор популярних пригодницьких повістей і казок для дітей. Його твори рекомендовано міністерством освіти України для читання в молодшій і середній школі.
В творчому доробку письменника - 25 книжок, 3 аудіокниги та 2 інтерактивні книги для дітей.

Серед найбільш відомих—трилогія про пригоди Чудового Чудовиська, зокрема книжка «Чудове чудовисько в Країні Жаховиськ» здобула перемогу всеукраїнського рейтингу «Книжка року - 2010» в номінації «Дитяче свято»;

тетралогія про пригоди Маляки, книжка «Маляка  принцеса Драконії» здобула відзнаку  рейтингу «Критика» за найкращу книжку в номінації «Проза (5-9 років)», а книжки «Маляка і Навіжений дракон», «Маляка і Гаплик» здобули перше місце всеукраїнського рейтингу «Книжка року-2016» в номінації «Дитяче свято» (підномінація «Книжки для малечі»).

Наступним переможцем конкурсу «Книга року ВВС — 2018» в номінації «Дитяча книга року ВВС» стала книга автора «Мері»
Із дитинства Сашко Дерманський пробував також писати вірші. Перші опублікував у дитячому журналі «Стежка», де довгий час працював літературним редактором.
Талант до віршів ніколи не згасав. Тому до фіналу конкурсу «Еспресо. Вибір читачів 2019» з дитячих книжок і потрапила  «Арктична пасіка» Олександра Дерманського.

Цей дотепний віршований твір розповідає про дружню допомогу та цінність хорошого товариства.
Як ви гадаєте чи спілкуються між собою ведмеді, коли Білий живе в Арктиці, а Бурий — у Карпатах? Що потрібно для пасіки? Чи відомий смак меду Білому ведмедю на вічно  засніженому материку?
Книжка вийшла у видавництві «Ранок» серія «Читальня» і за складністю тексту належить до І рівня, тобто адресована для тих, хто щойно навчився самостійно читати.
Коротенька і повчальна історія автора пасуватиме для спільного голосного читання як у бібліотеці, так і в родинному колі.
Згадаємо, що завдяки листуванню, не існує відстаней. І ще...

P.S. "… любов до книжки слід прищеплювати з перших місяців життя. Це завдання батьків, вони мусять читати дитині, читати з нею, читати самим, щоб показувати приклад".
Сашко Дерманський
Пам`ятаймо!

Немає коментарів:

Дописати коментар