10 грудня 2018 р.

Скільки мов ти знаєш – стільки разів ти людина

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та міністр освіти і науки України Лілія Гриневич оголосили про проведення Року французької мови в Україні.  Згідно домовленостей з вересня 2018 до серпня 2019 року Україна спільно з партнерами з франкомовних країн здійснять кілька сотень проектів та заходів, присвячених французькій мові, які відбудуться по всій країні і представлятимуть такі різноманітні галузі, як культура, освіта, спорт та економіка.
З цієї нагоди в Дрогобицькій міській бібліотеці для дітей відділом освіти був проведений конкурс знавців французької мови.
В конкурсі брали участь учні ЗОШ м. Дрогобича № 8,17, гімназії і ліцею. Були прочитані вірші на французькій мові українських поетів: Тараса Шевченка, Лесі Українки, Дмитра Павличка, Василя Симоненка, а також  виконано пісні «Червона рута» Володимира Івасюка і «Два кольори» Дмитра Павличка.



Переможцями конкурсу в прочитанні віршів стали: Хомич М. (гімназія), Мисечко Н. (ліцей), у виконанні пісень Калапунь А. ( ЗОШ №8).  Членами журі були: Василь Ковальчук - вчитель французької мови  (гімназія), Ірина Орищак - викладач французької мови (ліцей), Ірина Томіщак – методист відділу освіти.
За матеріалом колег.

Немає коментарів:

Дописати коментар