17 липня 2018 р.

Топ-5: а що в програмі?

Обласна програма поповнення бібліотечних фондів на 2018 рік відкрита! 
Не зволікайте! Видання чекають на свого користувача, готові вирушити до дитячих бібліотек області!
Сьогодні у списку пропонуємо.

№ 1
Лякація : вірші / Іван Андрусяк ;  намал.  Лілія Курцеба. – Київ : Фонтан казок, 2017. – 55 с. : іл. – (Добрі вірші).

Збірка дитячої поезії «Лякація» удостоєна у 2016 році Корнійчуковської премії, отримала перше місце в номінації «Поезія для дітей». Низка віршів із неї включена до нової шкільної програми для вивчення у третьому класі. Ці вірші не треба вчити напам’ять, вони запам’ятовуються самі. Їх веселість, кумедність та повчальність розкривається завдяки усміхненим, зажуреним, добрим та веселим ілюстраціям Лілії Курцеби.
Книга для дітей будь-якого віку, для читання дорослим і дітям.

№ 2


Зарубіжні письменники : енциклопедичний довідник. У 2 т. / за ред. Н. Михальської та Б. Щавурського; худож. В. Басалига. - Тернопіль : Навчальна книга-Богдан, 2005-2006.

Видання знайомить читача з доволі широким колом знакових постатей і явищ світової літератури. У ньому включено понад 700 статей про письменників різних країн і епох – від літератури європейської античності та класичних літератур Азії до сьогодення.
У довіднику біографічні дані поєднуються з літературознавчим аналізом та бібліографічною інформацією.
Двотомник належить до перших видань такого типу на теренах України і розрахований на широке коло читачів.

№ 3

Марія Людкевич: життя і творчість : документи, світлини, ілюстрації, твори, інтерв'ю, відгуки / упоряд., авт. ідеї, ред. Г. М. Капініс; мал. худож. О. Білоуса. - Львів : Сполом, 2017. - 151 с. : фотоіл. - (Літературні профілі).

До цієї книжки, в якій висвітлено життя і творчість Марії Йосипівни Людкевич, увійшли документи, світлини різних років, її вірші та уривки з прозових творів, а також літературознавчі матеріали і висловлювання багатьох діячів культури про відому українську письменницю – поета, прозаїка і автора творів для дітей. 
Для усіх, хто цікавиться українською літературою і культурою кінця ХХ – початку ХХІ століть.

№ 4
Пісня тоненької очеретини : казки : для дошк. та мол. шк. віку / Василь Чухліб ; худож. К. Іванова. - Київ : АВІАЗ, 2015. - 51 с. : іл.

№ 5
Лісовий урок : вірші, загадки : для дошк. та мол. шк. в. / Станіслав Шаповалов ; худож. К. Іванова. - Київ : АВІАЗ, 2015. - 32 с. : іл.

Далі буде...

Немає коментарів:

Дописати коментар