18 травня 2018 р.

Враження мами від "Книгоманії - 2018": відгук

Цього року ми з сином вперше відвідали Фестиваль дитячого читання «Книгоманія 2018», який проходив у Палаці мистецтв міста Львова. Ця подія для Віктора (мого сина) стала урочистою.
Все почалося з конкурсу «Найкращий читач – 2018» у міській бібліотеці для дітей міста Червонограда. Далі переможці конкурсу з області поїхали до Львова в обласну дитячу бібліотеку. Там діти мали можливість показати  на  основі тестів свої знання в галузі української літератури і особливо творів сучасних авторів.
Отримавши перше місце, мій син - Віктор Цвид, поїхав на Дитячий форум у  Львів. І я, як мама, мала можливість спостерігати за подіями на Форумі, бачити радісні обличчя наших дітей. 
Організатори форуму цього року свято задумали у форматі гри для дітей -  побувати в Реальному королівстві «Буквордс». Коли ми потрапили в зали - побачили всю чарівність ідеї пошуку ключів. Територія Палацу мистецтв була поділена на вісім зон. Кожна з цих зон мала свою назву: «Печера жахайликів», «Галактична імперія», «Галявина єдинорогів» тощо.  Неможливо передати на папері всю атмосферу вражень і емоцій дітей, особливо коли ти сам перебуваєш в цьому зачарованому місці і своїми руками складаєш літак чи спостерігаєш за зміями і пташками. Після відвідин майстер - класу ART школи Олега Кульчицького, діти засяяли. А я, як мама, взявши в руки олівці (теж захотілося) поринула в світ дитячих фантазій і малюнків. Вся атмосфера навіювала теплі і приємні спогади дитинства. А любов та піклування волонтерів на майстер – класах допомогли дітям відчути себе справжніми господарями свята. Крім того, діти брали участь у вікторинах, розв’язували завдання і намагались спробувати себе у всьому. В «Долині драконів» суперчитачі проявили свій інтелект, складаючи кубик Рубіка, щоб знайти загублене слово – тим самим тренували пам'ять. А в неділю ми з нашими переможцями брали участь у майстер - класі «Карамелька своїми руками».
Можна ще довго описувати свої враження від кожної зали, події, ділитися думками, але щоб відчути ту щасливу мить, почути сміх наших дітей і гостей Форуму, побачити їх сяючі обличчя -  це варте уваги  батьків!
На фестивалі було багато інших дітей і відвідувачів,  але наші переможці були особливі, одягнені в жовті футболки з написом «Суперчитач – 2018».

         Я вперше відвідала таке свято, відчула надзвичайно багато приємних моментів і позитивних емоцій. Ми виїжджали зі Львова радісні і щасливі, та втримати сльози не змогли. Адже багато дітей за цей чотириденний період знайшли друзів і реалізували свої мрії на «Книгоманії - 2018».
       Велике спасибі від мам хочу написати тендітній дівчині - координатору фестивалю «Книгоманія» Ліліані Бутрій.  Вдячність і теплі слова вам, Ліліано, за вашу витримку і терпіння! 
Олена Цвид, 
місто Червоноград, 
Львівська область

Немає коментарів:

Дописати коментар