7 липня 2017 р.

Книжки, які змінюють світ

“Будь-які зміни варто починати з себе, тоді зміниться світ навколо. Я хочу, щоб люди знали, що вони можуть керувати своїм життям, життям своєї держави. Якщо кожен з нас запалить у собі Трисвічник – віру, надію, любов, то від нього запалиться весь світ, усе довкола”, - якось зазначила в інтерв`ю письменниця Ева Гата. Під цим літературним псевдо, що означає “жінка-кішка”, працює наша краянка, львівянка Коссак Ольга Святославівна. “Я – та, хто пише і хоче передати свої думки, бажання, почуття, навіть не емоції, а, швидше, хочу передати, що вчуся керувати своїм життям і мені це вдається.” А чи вдається це вам? “Чи знаєте, для чого ми живемо на Землі? Цю загадку намагалося розгадати багато мудреців, проте спільної думки так і не дійшли. І все ж відповідь є,” - так запрошує до читання, у подорож чарівним королівством Красолі авторка. 

«Літературне побачення» з нею і з її книгами для дітей пропонує черговий випуск методичної закладки цієї серії…
Розмова з читачем триває просто і відверто, про цінності, які вагомі у житті як маленького, так і дорослого.  
Гата, Е. Казки чарівного королівства Красолі.—Львів: БаК, 2014.—224 с.
Призначення кожної людини—творити простір любові. Однак на Землі панують сім злих сестер: Гординя, Страх, Пожадливість, Брехня, Заздрість, Байдужість і Лінь. Вони підступно оповили людські душі темрявою і безжалісно руйнують матінку Землю. Мешканці казкового королівства Красолі—добрі чарівники і феї—вирушають на допомогу людям. У цих змаганнях одночас визначається лідер чарівного світу. Це прекрасна фея Адеола, яка виростила семипелюсткову квітку красолі...
Кожна казка-історія одночас чарівна і повчальна. Бути у злагоді з собою, природою, переборювати труднощі на переконання письменниці легко, коли твоїми вчинками керує Любов... 
Гата, Е. Сім таємниць королівства Красолі.—Львів: БаК, 2015.—234 с.
Змагання між світлом і темрявою починає свій лік ще від початку віків. Хитрий Мор має намір заволодіти Всесвітом, знищити Простір Любові і розпалювати війни. Добрі чарівники і феї з королівства Красолі допомагають відважній сімці молодих людей розгадати прадавні таємниці, які ховає у своїх надрах Матінка Земля. Складні випробування випадають на долю героїв, але їм вдається побороти усі труднощі, повернути в рідний край Правду, Пам`ять, Вдячність, Милосердя. Натхнення, Радість і, врешті решт, здобути Перемогу над підступним Мором.
Ця книга авторки ввійшла до топ-списку офіційних результатів XVIІ Всеукраїнського рейтинґу «Книжка року 2015» (номінація "Дитяче свято").

Письменство вабить людей різних галузей.  Цей талант неочікувано  заманює  і   відкривається…
Ева Гата (Коссак Ольга Святославівна) - сучасна українська письменниця, яка належить до числа таких людей. Народилася 23 серпня 1958 року у Львові, в родині вчителів англійської мови. Вчилася у Львівській середній школі № 4 з поглибленим вивченням англійської мови. Потім вступила до Львівського національного університету імені Івана Франка на факультет прикладної математики. Після закінчення працювала в науково-дослідницькому секторі при кафедрі прикладної математики. У 1992 році захистила дисертацію на ступінь кандидата фізико-математичних наук. Нині є доцентом кафедри прикладної математики Львівського національного університету імені Івана Франка. 
Життєве покликання – навчати студентів і писати книжки. Останніх три роки активно співпрацює з Афінським і Салоніцьким університетами (Греція), пише філософсько-містичні романи, які, на її думку, змінять світ на краще. Відома більш як письменниця, що пише для дорослих. 
Однак книги для дітей сподобались і знайшли свого читача...  

Немає коментарів:

Дописати коментар