10 березня 2017 р.

Його слово об`єднало націю і покоління

В історії залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує все людство. Чільне місце належить Тарасу Григоровичу Шевченку. Весь свій могутній талант він присвятив служінню народові. “Історія мого життя, – писав поет, – становить частину історії моєї Батьківщини”.
У ці весняні, березневі дні дитячі бібліотеки Львівщини об`єднало слово Кобзаря, пройшло ряд цікавих святкувань у Бродах, Буську, Жидачеві, Золочеві, Пустомитах, Червонограді
На літературно-поетичну вікторину до дня народження Т.Г.Шевченка запросила гостей Трускавецька міська бібліотека для дітей. Тут зібрались учні 5-В, 7-В класів СЗШ №2-гімназії та 6-А класу СЗШ №3 з своїми вчителями та бібліотекарями.  
Бібліотекар Леся Цісінська розповіла про життєвий та творчий шлях поета, діти декламували поезії Шевченка, активно брали участь у конкурсах: “Швидко і влучно”(біографія  Т.Шевченка), “Чи знаю я твори Т.Шевченка?", вікторині “Висловлювання відомих людей про Шевченка і його “Кобзар”?", головоломках  “Ходом шахового коня”,  “Відгадай з якого твору цей куплет”.


Слово Кобзаря актуально звучить в контексті подій сучасної України. Сьогодні з його ідеалами, помислами звіряємо свої кроки в утвердженні української держави.
За матеріалами колег

Немає коментарів:

Дописати коментар