29 липня 2016 р.

Про добрі Новини і сучасні бібліотеки

Впевнена, більшість бібліотекарів, які займаються методичною роботою, не дуже люблять писати довідки. Про результати аналітичних вивчень, перевірок, анкетувань та ін... Сумно це і якось непоетично. Ось і я, повернувшись з "планового експертно-діагностичного аналізу діяльності Яворівської ЦБС" ніяк не можу себе змусити у спекотний літній день почати писати сухою мовою документів, цифр, графіків і порівняльних таблиць. Тому вирішила просто викласти на блозі свої враження від Яворівщини бібліотечної. А раптом Депртамент культури зарахує це як довідку :)?
Хороші бібліотеки на Яворівщині. В ошатному будинку в центрі міста без зупину крутяться стрілки бібліотечного годинника Центральної районної бібліотеки. 
Там не тільки стрілки крутятьтся, там всі працівники крутяться. Море партнерів і проектів, гучні заходи на все місто, адвокація, адже в централізованій бібліотечній системі понад 60 філій і бібліотекарів потрібно забезпечити всім необхідним для роботи, навчити працювати по-новому, щоб кожна сільська бібліотека була центром і серцем своєї громади.
Тому колектив, який очолює Маря Петрівна Марків, - активний і дуже енергійний. Вразили сільські бібліотекарі - підготовлені, впевнені, кожен реалізує власний проект:
  як справжні зірки, мають власні портфоліо,
а ще бібліотекарі Яворівщини володіють сучасними технологіями,
вміють робити справжні дива і вчать цьому своїх читачів,
щиро люблять свій край, свою землю і свої бібліотеки. Це відчувається і в оформленні бібліотек, книжкових виставок, затишку, який створений в кожній бібліотеці,і в тих маленьких дрібничках, по яких можна зрозуміти - тут читачам завжди раді.

Приємно було бачити майже в кожній бібліотеці нові меблі, стільці, а головне - нові книги!(хоча іх і не так багато, як хотілося би читачам і бібліотекарям)




Звичайно, що в яворівчан, як й в кожного з нас, є труднощі. Але влада Яворівщини, районний відділ культури в особі начальника Володимира Михайловича Балуха (йому - велика подяка за турботу про бібліотеки), директор ЦБС Марія Петрівна Марків, її заступник Наталія Андріївна Конанець, методисти, бібліографи, - всі працівники системи працюють на те, щоб Яворівська ЦБС була в числі найпрогресивніших, найкращих в області. І ось результат: саме в цій ЦБС найбільша кількість комп'ютерів в сільських бібліотеках, найбільша кількість написаних та реалізованих проектів, за що хочеться окремо подякувати Регіональному тренінговому центру Львівської обласної універсальної бібліотеки і керівнику науково-методичного відділу Оленуі Василівні Шматько, яка, що називається, вклала душу в навчання працівників району.
Ось такий вийшов "експертно-діагностичний аналіз". А ще в бібліотеці села Дубровиця я зустріла ось таких двох симпатичних левів, яких сфотографувала спеціально для нащої "Леотеки".
...Одне з сіл, яке ми відвідали за два дні бібліотечних мандрівок районом, називалось Новини. Тож хочу щиро побажати активним, творчим, захопленим своєю справою яворівським бібліотекарям, щоб у їхньому особистому і професійному житті були тільки гарні і добрі новини!
Лариса Лугова




Немає коментарів:

Дописати коментар