8 травня 2015 р.

З ім`ям великого Андрея: краєзнавчий атлас

Сьогодні на нашому блозі стартує новий краєзнавчий атлас, де будемо розміщувати фотографії отримані від бібліотекарів зі всіх куточків Львівщини. Адже у 2015 році відзначаємо 150-річчя з дня народження Митрополита Української Греко-Католицької Церкви Андрея Шептицького.


Мета нашого краєзнавчого атласу полягає в тому, щоб зібрати якомога більше відомостей про пам’ятні місця пов’язані з іменем нашого Митрополита на Львівщині і у такий спосіб відзначити «Рік Митрополита Андрея».
Плануємо створення колекції світлин з метою вивчення та збереження духовного, історичного та культурного надбання українського народу. Зібрані матеріали будуть видані та виставлені на нашому блозі та створять цінний краєзнавчий ресурс, якими зможуть скористатись всі бажаючі.

Отже зустрічайте першу світлину.

м. Червоноград


У 1990 році III – я сесія першого демократичного скликання Червоноградської міської Ради народних депутатів від 24. 09. 1990 року винесла ухвалу «Про перейменування вулиць міста Червонограда, Соснівки та смт. Гірник». Була створена робоча група із депутатського корпусу, громадських активістів, які провели опитування та роз’яснювальну роботу серед мешканців тих вулиць, які мали змінити старі назви на нові. Тільки після усіх організаційних заходів назви вулиць змінились. Це загалом становило – 54 вулиці.

Вулиця Молодогвардійців, отримала назву митрополита Андрея Шептицького. Це одна із найбільших вулиць, прилеглих до центру міста. Знаковим є те, що на ній збудовано найбільшу культову споруду – церква св. Йосафата. Вона на стільки гармонійно вписалася в архітектуру міста, що з трьох прилеглих до неї вулиць можна побачити усю красу і велич цього храму. 

Немає коментарів:

Дописати коментар