9 липня 2014 р.

ШЕВЧЕНКІАНА ЛЬВІВЩИНИ

Сьогодні на нашому блозі стартує нова сторінка, де будемо розміщувати фотографії отримані у рамках обласного фотопроекту «Шевченкіана Львівщини», який оголошений Львівською обласною бібліотекою для дітей з нагоди відзначення у 2014 році 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

Мета нашого проекту полягає в тому, щоб зібрати якомога більше відомостей про пам’ятники великому Кобзарю на Львівщині. З метою популяризації творчої спадщини Т. Г. Шевченка, вивчення та збереження духовного, історичного та культурного надбання українського народу та  створення колекції світлин.
Зібрані матеріали будуть видані та виставлені на сайті бібліотеки та створять цінний краєзнавчий ресурс, якими зможуть скористатись всі бажаючі.

Отже зустрічайте перші світлини.
 м.Трускавець



Погруддя Шевченка встановлено біля клубу санаторія “Каштан”у 1964 році з нагоди 150 – річчя від дня народження Тараса Шевченка. Ініціаторами спорудження була громадськість міста.  



Пам’ятник споруджений  у 1991 році до  130 – річчя від дня смерті Кобзаря. Знаходиться на майдані Кобзаря біля палацу культури ім. Шевченка.

Немає коментарів:

Дописати коментар