16 травня 2014 р.

Бібліотека - центр культурного і духовного спілкування для користувачів

Сьогодні бібліотека - центр культурного і духовного спілкування для всіх користувачів, забезпечує їх інформаційні, ділові та освітні потреби. А оскільки людина та її здоров’я є найбільшою цінністю держави, яка докладає чимало зусиль для створення умов формування здорового способу життя кожного українця, саме тому бібліотеки є цим осередком, яке у цьому допомагає та сприяє.  
Нещодавно на базі  бібліотеки – філіалу села Лозино відбувся семінар бібліотечних працівників на тему:  «Питання здорового способу життя та ековалеологія в бібліотеках – філіалах Яворівщини».
Розкрили питання семінару: директор Яворівської ЦБС Марія Марків, Любов Сташко (Львівська обласна бібліотека для дітей) презентувавши мультимедійну презентацію, яка об’єднала присутніх навколо цікавих екологічних проблем сьогодення під назвою: «Формування здорового способу життя, як один з напрямів роботи бібліотек – філіалів з дітьми».
Про спільну роботу бібліотеки з школою, своє рідне село, його мальовничі краєвиди, формування у дітей здорового способу життя розповіла заступник директора СЗШ І-ІІст. Марія Хавалко, а цікаву та пізнавальну мультимедійну презентацію «Роль природоохоронних об’єктів у формуванні здорового суспільства» провела провідний фахівець екологічної освіти Яворівського національного природного парку Світлана Плесак. У свою чергу лікар – терапевт Наталія Єзерська розповіла про активізацію роботи сільської бібліотеки по формуванню позитивної мотивації здорового способу життя.
На завершення відбулась професійна дискусія «Інноваційний пошук  - основа розвитку бібліотек та громадських організацій» між учасниками семінару.
Бібліотекар села Леся Неділько спільно з активними користувачами організувала екологічний калейдоскоп «Щоб гідно на планеті жити  - її природу треба нам любити».

      

Немає коментарів:

Дописати коментар