4 листопада 2013 р.

УСМІШКА ЛЕДІ ОСЕНІ

За народним переказом Осінь – старша донька Сонця. Вона останньою залишила батьківський дім і стала на Землі четвертою порою року.
Посилаючи Осінь на Землю, Сонце сказало їй: "Забирай все моє багатство, віддаю тобі все своє золото. Будь щедрою і люди полюблять тебе".
І Осінь, як бачите, виконує наказ Сонця, і кожного року дарує нам щедрі дарунки полів і садів, чарує своїм осіннім золотом...

В святково прибраному читальному залі Трускавецької міської бібліотеки для дітей пройшло свято Усмішка леді Осені. На столі вишитий рушник, коровай, колоски пшениці та жита, великі кошики з овочами та фруктами.


Бібліотекар Леся Цісінська та вчитель СШ №3 Марія Дуб розповіли дітям про бережливе ставлення до хліба, розширили знання малих читайликів про рослини городу, про історію походження їхніх назв, лікувальні властивості, використання у кулінарії, народних звичаях та обрядах...
Чудові осінні барви прозвучали у поезії Ліни Костенко, Івана Франко, Антоніни Листопад, Ліліани Косановської, В’ячеслава Умнова.
На урочистості до бібліотеки завітали батьки та учні 2-А класу ЗСШ №3, класовод Тетяна Олександрівна.                                                                       





                                                                                                                                                                                  
   Маленькі артисти, учні 3-А класу ЗСШ №3, зробили справжнє свято для всіх присутніх. Вони розповідали вірші, співали пісні, водили хороводи, відгадували загадки, виконали інсценівку Ходить гарбуз по городу.


Дуже цікаво і весело Леся Цісінська провела ігри Добавлянка, Закінчи прислівя”, “З якого овоча листок”,  “Хто більше назве перелітних птахів”.


Закінчилось свято піснею І в вас, і в нас хай буде гаразд”. А леді Осінь почастувала всіх присутніх своїми дарами.

 Заступник директора МЦБС по роботі з дітьми 
Зіновія Мазур.


Немає коментарів:

Дописати коментар