3 жовтня 2012 р.

На допомогу бібліотекарям.


Наш відділ отримав нові методичні матеріали з Національної бібліотеки України для дітей. Ми відразу ж хочемо запропонувати познайомитися з ними  нашим колегам.

Україна читає дітям: досвід. – К., 2012.


Автор-укладач О.В.Безруко
Редактор О.А.Решетняк
Відповідальна за випуск А.С.Кобзаренко

У досвіді подано узагальнений огляд діяльності всіх бібліотек України для дітей у рамках  Всеукраїнського проекту «Україна читає дітям». Саме тут подано досвід Львівської обласної бібліотеки для дітей співпраці з телебаченням обласного ТВ «Хатка левенятка» та проведення загальнообласного Дня читання.




Психологічна служба у дитячих бібліотеках: консультація. – К., 2012.

Автор-укладач Ю.В.Осадча
Редактор О.А.Решетня
Відповідальна за випуск А.С.Кобзаренко


Розкриваються основні питання психологічної служби у бібліотеці для дітей та подаються конкретні пропозиції щодо роботи у цьому напрямку.


Краща книга року -2011: бюлетень соціологічної служби. – Вип. 22. – К., 2012.

Укладачі Н.Г.Душенчук, С.Ю.Подокопна
Літературний редактор Н.М.Скоморовська
Відповідальна за випуск А.С.Кобзаренко

У даному випуску бюлетня подано результати соціологічного дослідження «Краща книга року – 2011», проведеного Національною бібліотекою України для дітей на базі дитячих бібліотек України. У нашій області у дослідженні взяли участь Львівська обласна бібліотека для дітей, Сокальська районна ЦБС та Червоноградська міська ЦБС.


 Звертаємо увагу бібліотекарів львівщини на черговий номер культурно-просвітницького вісника  «Животоки», засновником якого є Львівський державний обласний центр народної творчості і культурно-освітньої роботи. Кожен новий номер якого нам люб’язно дарують колеги.


Журнал «Животоки» виходь з січня 1993 року, кожному номері містить безліч цікавого матеріалу. А особливої уваги у бібліотекарів заслуговують розробки сценаріїв.
У № 1-2 за поточний рік звертаємо вашу увагу на сценарії : «Голос дзвонів – голос неба» присвячений 102-річчю хрещення України-Руси, автор Марта Грицик, провідний  методист з питань етичного та християнського виховання;  «Славою овіяні» сценарій тематичного вечора, присвяченого 70-літтю Української Повстанської Армії, автор Людмила Антончик, провідний методист з питань національно-патріотичного виховання. Адже 14 жовтня 2012 року виповнюється 70 років від дня створення Української Повстанської Армії. Та сценарій дитячого ранку «У світі казок Івана Франка», автор Наталія Ярка, провідний методист по виховній роботі серед молоді.
































Бажаємо успіхів у роботі.                                                                           

Немає коментарів:

Дописати коментар