29 квітня 2016 р.


    Великодніх радощів,
добра та щастя!

Втілення всіх задумів прекрасних.

Хай сонцем повниться життя й натхнення,

і кожна мить нехай буде благословенна!

Христос воскрес!!!

Читати далі...

27 квітня 2016 р.

Обирали найсильніших

27 квітня у Львівській обласній бібліотеці для дітей відбувся III (обласний) етап конкурсу «Найкращий читач Львівщини» в рамках Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія – 2016».
Виборювати звання «найкращого читача» та поїздку до міста Львова на Фестиваль дитячого читання «Книгоманія» з’їхалося більше 40 юних читачів, учнів 6 – 7 класів, переможців I (відбіркового) та II (районного (міського) етапів конкурсу, з усіх куточків Львівщини.

На учасників конкурсу чекали не лише змагання на краще знання літератури, ерудованість, кмітливість, а й цікава зустріч з відомим ілюзіоністом Віктором Кочерганом. 

Вітаємо переможців!


Ученицю 6-го класу Хай Ганну-Марію з міста Трускавця 
і учня 7-го класу Тимківа Назара з міста Глиняни Золочівського району.

Читати далі...

21 квітня 2016 р.

Найкращий читач - 2016: ІІІ тур

Увага!!!

27 квітня 2016 року  о 11.00  у Львівській обласній бібліотеці для дітей відбудеться обласний етап Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач – 2016».

Чекаємо Вас за адресою:
м. Львів,
вул. В.Винниченка, 1


Бажаємо успіхів та перемоги.

Читати далі...

19 квітня 2016 р.

Рівенський державний гуманітарний університет запрошує на навчання

Шановні колеги!

Рівенський державний гуманітарний університет надає унікальну можливість працівникам з нефаховою вищою освітою та з бібліотечною освітою рівня «молодший спеціаліст» здобути  вищу освіту за спеціальністю «Книгознавство, бібліотекознавство і бібліографія» на заочній формі.
Термін навчання становить 2 роки. За цей час здобувачі другої вищої освіти отримують диплом спеціаліста, студенти скороченого терміну навчання (на основі диплома молодшого спеціаліста) – бакалавра.
Вартість навчання на заочній формі, склад документів тощо відображаються на сайті приймальної комісії РДГУ в розділі «Інформація для вступників»
Термін подачі документів – з 18 травня по 07 липня 2016 р. 

Читати далі...

18 квітня 2016 р.

ТВОРИ ДОБРО, БО ТИ ЛЮДИНА

Під такою назвою в районному Народному домі міста Жовква відбулося свято доброти і милосердя, приурочене  Рокові Божого Милосердя. 
Навчити дітей розрізняти  поняття «добро» та «зло», бути  добросердечними та турботливими, проявляти вдячність, милосердя, любов і пошану – основна мета таких заходів особливо актуальна сьогодні.
Організаторами і активними учасниками дійства стали працівники районної бібліотеки для дітей та школярі 3-"В" класу  Жовківської    СШ №2 (вчитель – Павелко  Наталія  Ярославівна).


Вірші, пісні, прислів`я і приказки створили дорогу добра і милосердя, якою пройшли діти і дорослі, учасники свята.
    За матеріалом
Надії  Хомишин,
заступника директора
по роботі з дітьми
Жовківської РЦБС.



Читати далі...

15 квітня 2016 р.

"Коледж на колесах" : виїзний тренінг завітав на Яворівщину

14 квітня у бібліотеці-філії с. Новини Яворівської ЦБС відбувся виїзний семінар для бібліотечних працівників району «Навчаючись – зростаємо професійно». Із мультимедійною презентацією «Твоя сучасна бібліотека»  виступила завідувач науково-методичного відділу Львівської обласної бібліотеки для дітей Любов Сташко. Бібліотекарі мали нагоду ознайомитись із проектами, які діють в обласній бібліотеці для дітей.
Тренінг «Проектна діяльність або як виграти грант для бібліотеки» провела провідний методист обласної бібліотеки для дітей Ольга Дудок,
а господиня закладу Купців Марія розповіла про власний досвід написання проекту «Ми – за здоровий спосіб життя», який допоміг виграти для бібліотеки мультимедійне обладнання.
На завершення семінару учасники поділились своїми професійними здобутками.
Фахова допомога бібліотекарям Львівщини від науково-методичного відділу ЛОБД завжди приходить вчасно і на замовлення!  



Читати далі...

7 квітня 2016 р.

Новий EIFL конкурс


Розпочався новий EIFL конкурс для інноваційних публічних бібліотек.
В конкурсі можуть взяти участь усі публічні бібліотеки з різних країн.
До розгляду буде прийматись опис послуг, спрямованих на вирішення завдань в рамках Програми стабільного розвитку ООН до 2030 року.
Наприклад, економічний благоустрій і трудова зайнятість населення, здоров`я і сільське господарство, освіта і інше.
Приз – 1500 доларів США.
Крайній термін подачі заявок – 16 травня 2016 р.

Більш детальну інформацію про конкурс і умови подачі заявок, Ви зможете знайти тут: http://bit.ly/1Tn552f.

Читати далі...

4 квітня 2016 р.

Намалюю казку…

«Коли я роблю книжковий макет, то завжди дуже уважно читаю текст. Досить часто мені здається, що якби сюжет повернув в інший бік, то були б і кращі ілюстрації, і книжка вийшла б більш гостросюжетна», – якось зауважила в інтерв`ю Катерина Штанко. 

Випуск наступної методичної закладки із серії «Навздогін книзі» присвячений саме такій книзі:

Штанко, Катя. Дракони, вперед! : пригодн.-детект. казк. повість / худож. Катерина Штанко. – 2-е вид., допов. - К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2015. – 272 с.: іл.
Ця феєрична казка є певною мірою і детективом, і пародією на детектив. Тут і легке фентезі, і дитяча «бондіана», і багато пізнавальних моментів. 
Пригоди 11-ти річного київського школяра Михася розпочинаються у Нікітському ботанічному саду. Захопившись біологією, він вдома випадково вирощує… дракона, який круто змінює його звичне життя… А що робити, коли зграя драконів зростає? Хто її має очолити чи стати «навігаторам» у подорожі до Криму? 
Оповідь без нудного моралізування одночас вчить бути відповідальним за свої вчинки, оточуючих, навколишнє середовище. «Зараз у нашій країні криза відповідальності. І для мене було важливо підкреслити мить відповідальності цього хлопця – йому наче це все не до снаги, але він таки впорався», - згадує автор Катерина Штанко.
Сюжет книги захоплює читача і тримає в напрузі до кінця. Герої-дракони наділені цікавими характерами. І хоч вони велетні на зріст, про те це справжні діти. 
Видання надійшло до дитячих бібліотек Львівщини у 2015 році. Також є можливість познайомитись із змістом повісті завдяки Інтернету: http://www.bookland.com/download/d/dr/drakoni_vpered/sample.pdf
         У роботі колегам-бібліотекарям рекомендуємо провести презентацію, обговорення за цією книгою; конкурс малюнків «Дракони оживають»; вікторину (за описом чи цитатою) «Вгадай “вогнедиха”»; виставку запитання-відповідь «У світі драконів» (можна поєднати довідкову літературу з художньою).
Катерина Штанко
одна з найвідоміших і найулюбленіших українських книжкових графіків.  
Народилася 24 липня 1951 року в Сімферополі. Закінчила Кримське художнє училище (1973), Українську Академію Мистецтв  та творчу майстерню при Академії мистецтв (1979-83 рр.). Учасник та переможець багатьох всеукраїнських та міжнародних виставок.
Автор кількох десятків ілюстрованих книг для дітей. Співпрацювала з видавництвами «Веселка», «Дніпро», «Свенас», «Марка України», «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», «Грані-Т» та «Видавництво Старого Лева».
Найулюбленіша техніка: акварель, еколайн, графітний олівець.
         У її доробку, як письменниці, відома книга «Дракони, вперед!» (нагорода - Дитяча книга року ВВС–2014 в Україні), казка «Яскрава сонячна ніч» (друга премія у конкурсі «Золотий лелека»). 
Катерина Володимирівна належить до творчої сім`ї художників. Родинний шлях книжкового графіка успішно продовжує  її син Володимир.

Читати далі...