30 квітня 2014 р.

Бібліотечні гаївки

Бібліотекарі Трускавецької міської бібліотеки для дітей запросили своїх читачів, учнів і вчителів ЗСШ № 3, на Великодні співаночки – гаївки.













Читати далі...

Спорт - релакс у бібліотеці

Цікаву ігрову форму дозвілля і розвитку запровадили наші колеги з Центральної бібліотечної системи для дітей міста Львова. Здорово і весело. Такий досвід, гадаємо, знайде своє продовження і в інших дитячих бібліотеках Львівщини...

Цей ролик також подано на конкурс бібліотечного відео «БібліоКіноФест-3», який проводить програма «Бібліоміст». Бажаємо приємного перегляду...


Читати далі...

29 квітня 2014 р.

Щедрий подарунок для дитячих бібліотек Львівщини

Дитячі бібліотеки Львівщини отримали подарунок - серію книжок про Бровка і Мурчика, за що ми щиро дякуємо авторові - Олександрові Зімбі. 









Пан Олександр - автор цікавих дитячих книг про веселі пригоди друзів - песика Бровка та котика Мурчика, заслужений тренер України з важкої атлетики, а писати і видавати книжки почав для своїх онуків.
Бровко і Мурчик - реальні персонажі, за якими пан Олександр спостерігав і вирішив зробити героями серії своїх книжок, яких уже 14.

Повідомляємо, що під час  Дитячого фестивалю у Львові 15 травня 2014 р. пройде майстер-клас з акторської майстерності - інсценівка «Ми сильніші за Лисицю» за творами Олександра Зімби.  

Читати далі...

28 квітня 2014 р.

Писанковий світ

Свято Великодня Дрогобицька районна бібліотека для дітей відкрила виставкою "Писанка - культурний символ України"



                                      












Читати далі...

24 квітня 2014 р.

Великодні читання

Неординарний захід з нагоди світлого Великодня, в Чистий четвер, пройшов у Жовківській районній бібліотеці для дітей. А мав він досить оригінальну назву нон-стоп "Писанкове диво".
Українська традиція вражає різноманіттям... Краса і орнамент писанки зачаровує, але не менш цікава історія її створення, значення символів...
 







Активні читачі і гості, учні 4-х класів Жовківської ЗОШ №2, ознайомилися з експозицією писанок, яку підготували працівники книгозбірні. 
А потім діти з захопленням декламували вірші, зачитували легенди і перекази про писанки...









Відбувся цікавий "діалог": бібліотекарі ділилися своїми напрацюваннями, а діти, в свою чергу, знаннями про Великодні свята та Писанки.

За матеріалом
заст. директора
по роботі з дітьми
Жовківської РЦБС
Надії Хомишин. 

Читати далі...

23 квітня 2014 р.

Не пропустіть свято - "Слонія - 2014"!




Колеги, нагадуємо, що Фестиваль дитячого читання "Книгоманія" відбудеться з 15 до 18 травня 2014 р. у Львові.

На вас чекають цікаві зустрічі з письменниками, захоплюючі майстер-класи, атракціони... А пошуки і колекціонування наклейок – «слонів» - забезпечить учасникам цінний сюрприз...

Запрошуємо до Львова! 
Приїзджайте і привозьте своїх найкращих читачів.

Читати далі...

17 квітня 2014 р.

ХРИСТОС ВОСКРЕС!



Шановні колеги!

У ці квітневі дні у ваші родини прийде одне з найважливіших і найрадісніших свят – Великдень. Нехай світло Христового Воскресіння зігріє ваші душі, подарує надію на краще життя, зміцнить віру, збагатить любов`ю.

Божої вам ласки і благодаті.



Читати далі...

16 квітня 2014 р.

Інноваційний розвиток сучасної бібліотеки

У Трускавецькій міській бібліотеці цікаво та неординарно  пройшов  дводенний семінар працівників бібліотечної сфери під назвою «Сучасна бібліотека: інноваційний розвиток».
Головними меседжами семінару були: Що ж таке Інновація? та  Що ж таке, бібліотечна інновація?

Підсумком семінару була презентована працівниками системи мультимедійна презентація, яку ми пропонуємо Вам подивитися.

                    


Читати далі...

15 квітня 2014 р.

Ділимось досвідом

Майже два століття в українській історії височить постать видатного поета, художника, офортиста, прозаїка, драматурга, мистецтвознавця, політичного і громадського діяча, філософа, історика Тараса Григоровича Шевченка. Його поетичні твори, неповторні образи, картини й барви, унікальні ідеї, мотиви, жанрові форми залишені нам у спадок, - це джерело, з якого черпають наснагу десятки нових поколінь.
Народ свято шанує пам`ять про Тараса Григоровича Шевченка. У багатьох місцях поету встановлено пам`ятники, відкрито музеї, його твори перекладені майже на всі мови світу, його ім`ям  в Україні названі навчальні заклади, театри, площі, вулиці, міста. Видані цікаві спогади сучасників, в яких відтворюється живий і неповторний образ Тараса Григоровича, його чуйна і зворушлива душа, погляди й світогляд.
9 березня щороку є визначною датою в календарі кожного українського бібліотекаря. Здаєтьтся ми вже все знаємо про Генія духу. Різні форми роботи і фонд видань сприяють всебічному розкриттю і популяризації життя і творчості поета. Проте цікаво і по-новому дозволить поглянути на постать поета виставка його автопортретів.

 

З нагоди 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка у нашій бібліотеці (Львівська обласна бібліотека для дітей) експонувалась авторська художньо-ілюстративна виставка «Цей повен сили погляд» (ідея Надії Лавринів). Це – Шевченкові автопортрети у поєднанні із поетичним словом наших сучасників: львівського поета лауреата Національної премії ім. Т. Шевченка Романа Лубківського, яку він отримав в 1992 році саме за ці вірші, та київського   художника  Адлера  Короліва,   який, як не  дивно,  теж  написав цикл  віршів  «Шевченкові автопортрети». Так і дивиться на нас із полиць Тарас – кріпак, Тарас – солдат, Тарас – пророк...  в «оздобі» високого слова. Оригінальність виставки в тому, що, переглядаючи і аналізуючи роботи (світлини), ми простежуємо життя автора в ключових моментах.
Сьогодні, коли фонди книгозбірень щодо вчасного оновлення і поповнення бажають тільки очікувати кращого часу, велику перевагу має Інтернет і звичайно творчість співробітників. Тому фото чи зображення автопортретів можна знайти, як і детальну інформацію про них, в інтернет-джерелах. Така форма виставки стане не тільки цікавим розкиттям Шевченка як художника, а й вдалим доповненням для різноманітних заходів: бесід, уроків, мандрівок у світ малюнка Тараса. Розмір і інформативність може змінюватись в залежності від кількості залучених, використаних автопортретів, малюнків.
Оскільки задум виставки зупинився тільки на семи основних роботах Шевченка, пропонуємо методичні поради з досвіду працівників нашої бібліотеки.

   

Розраховані поради на бібліотекарів, вчителів, керівників дитячим читанням. Більш детально з цим матеріалом ви можете ознайомитись у науково-методичному відділі Львівської обласної бібліотеки для дітей за адресою:
м. Львів, вул. В. Винниченка, 1; тел.:  235-87-48, або замовити видання електронною поштою: metodyst@lodb.org.ua , metod5033@gmail.com .

Читати далі...

14 квітня 2014 р.

Читають всі - читайте й ви!

Переглядаючи дописи колег-блогерів натрапила на цікавий досвід, який пропонують бібліотекарі Херсонщини.
Просто, доступно, креативно і легко у застосуванні.



Гадаю ця ідея зацікавить і вас... 

Читати далі...

11 квітня 2014 р.


Верба б’є, не я б’ю,
За тиждень – Великдень!
Уже недалечко
Червоне яєчко.
Лоза б’є, не я б’ю,
За тиждень – Великдень!
Будьте здорові, як вода,

І багаті, як земля.

Читати далі...

10 квітня 2014 р.

СКАРБНИЦЯ КАДРІВ

Нова рубрика нашого блогу – це зустрічі, знайомства з цікавими, творчими бібліотекарями, які працюють з дітьми на теренах Львівщини.



Читати далі...

3 квітня 2014 р.

МАЛА МАПА: перепис бібліотечних блогів бібліотек Львівщини

Час формує нове покоління як читачів так й бібліотекарів.
Потік інформації дуже великий і стрімкий.
Ми, бібліотекарі, володіючи достатніми можливостями робимо все для того, щоб інформувати читачів про ресурси, програми й послуги інформаційного простору.   

Сьогодні ми хочемо звернути Вашу увагу на «бібліотечні» блоги  Львівщини, які створюються для спілкування та професійного зростання як бібліотекарів, так й користувачів.
Блог – «мережевий журнал чи щоденник подій» — це веб-сайт, головний зміст якого — записи, зображення чи мультимедіа, що регулярно додаються. Для блогів характерні короткі записи тимчасової значущості. Вміст блога можна уявляти собі як стрічку, на якій в хронологічному порядку згідно з датами їхньої публікації блогером йдуть дописи, так звані пости, один за одним. Блогерами називають людей, які є авторами блогів.
Надзвичайна популярність блогів зумовлена двома головними обставинами: по-перше, публікувати інформацію в Інтернеті за допомогою блогів досить легко — фактично, створення нового посту зводиться до набирання його тексту у відповідному полі та відправки його на сервер шляхом натисканням кнопки «Публікувати» (англ. англ. - Publish).

Бібліотеки можуть використовувати блоги для досягнення десятків різних цілей. Найбільш очевидне їх застосування - поширення бібліотечних новин, які необхідно постійно оновлювати, бажано витрачати на це мінімум часу й зусиль. Блог може стати джерелом інформації про різні бібліотечні події й програми. Він допомагає винести інформацію за межі вашої бібліотеки.  

 Блоги Бродівської ЦБС



Фотоблог районної бібліотеки для дорослих.




  
                         
БродівськаЦРБ. ГІЦ інформує 
Центр надання адміністративних населенню та місцевим органам  влади.




                                  
Автор блогу бібліотекар Лариса Гіневич запрошуємо вас стати користувачем бібліотеки - філії та розповідає історію свого села,  бібліотечні новини.




Підкамінська селищна бібліотека має давню історію і чималий досвід роботи. 
Історія її сягає, тих часів, коли на теренах Бродівщини почало свою активну діяльність товариство "Просвіта".
Сьогодні бібліотека-філіал смт.Підкамінь- це відділ обслуговування дорослих читачів, відділ обслуговування дітей, та Інтернет-центр.
Має цікавий розділ - Ярослава Писаревич-дітям - псевдонім Яра Горбець медик за професією, але поетеса в душі. В її творчому доробку поезія для дітей і дорослих.
                              

Методичні матеріали Буської районної бібліотеки для дітей, інформація про заходи, планування роботи, нові надходження.





Блоги Жидачівської ЦБС

Блог районної бібліотеки для дітей містить новини з  бібліотечного життя, розповідає наймолодшим про все на світі та подає фотогалерею бібліотек-філій.



                                 








Центральна бібліотека Жидачівської РЦБС 
Блог центральної бібліотеки Жидачівської РЦБС Львівської  області.
Розділи: Бібліотека для громади; Користувачам бібліотеки про послуги; Літературна вітальня; Поетичні перехрестя; Краєзнавство; Нові поступлення.   
                                                            


Бібліотека-філія Жидачівської РЦБС села Млиниська                                                                        

Веде блог бібліотекар Оксана Андрусишин. Особливою гордістю свого блогу вона вважає розділи Моє село та  Талановиті односельчани.


Бібліотекар ділиться бібліотечними новинами, а особливим є розділ - Гніздичів: історія та сьогодення.
                              


  



                       


                         





                      Блоги Золочівської ЦБС

Блог надає допомогу бібліотекарям сільських філій у розділі У скарбничку бібліотекаря.




Цікавий блог краєзнавчою інформацією, а особливо розділами Визначні постаті Золочівщини та Знаменні події.                                                     
                    
   
Блоги Пустомитівської ЦБС

Блог, який висвітлює роботу дитячої бібліотеки, популяризує   дитяче читання.









                                   

Блоги Сокальської ЦБС

Блог Сокальської районної бібліотеки для дітей розкриває цікаве, неординарне життя дитячої книгозбірні.



Блог багатий своїм краєзнавчим матеріалом.






                                          






На блозі можна дізнатися про життя бібліотеки.
Мета блогу - більше спілкування, більше якісної       інформації, більше можливостей для наших          користувачів!


Блоги Червоноградської МЦБС


Бібліотек@ на всі 100%                                                   
Блог Червоноградської міської бібліотеки для дітей.   Міститься дуже багато матеріалу учасників                Червоноградського відділення Малої Академії.




Блог Червоноградської МЦБС дає великий та цікавий матеріал про книги. Розділи блогу так й називаються: Літературне меню; Приготуємо Смачно!; Про «книжкові смаколики»


Читати далі...