25 жовтня 2012 р.

Методична «підказка»



 Шановні колеги!
Скоро нам з вами необхідно буде займатись плануванням роботи бібліотек на 2013 рік.
Пропонуємо вашій увазі перелік основних заходів на 2013 рік, які отримали з Національної бібліотеки України для дітей. Сподіваємося, що ця інформація допоможе у підготовці планів.

Загальноукраїнські заходи:
Всеукраїнський тиждень дитячого читання (березень, на базі Івано-Франківської обласної бібліотеки для дітей)
Всеукраїнський огляд-конкурс обласних бібліотек для дітей (січень-жовтень)
Бібліотечний форум за результатами Всеукраїнського огляду-конкурсу обласних бібліотек для дітей «Дитяча бібліотека в інформаційному суспільстві: пошуки гармонії, шляхи трансформації» (листопад)
Всеукраїнський конкурс «Найкращий читач року» (січень-травень, спільно з Громадською організацією «Форум видавців» та бібліотеками для дітей)

Обласні заходи:
Загальнообласний День читання ( 20 березня)
Декада української книжки (жовтень)
Обласний семінар для заступників директорів по роботі з дітьми (4 кв.)

Читати далі...

24 жовтня 2012 р.

Акція триває!!!


Шановні колеги!
Нагадуємо Вам, що триває акція «Українські книжки – сільським бібліотекам», яку проводить ГО «Форум видавців» за підтримки міжнародного фонду «Відродження» з 1 жовтня по 1 грудня 2012 року.
Львівською обласною бібліотекою для дітей зібрано 80 книг.

За детальною інформацією звертайтесь в Львівську обласну бібліотеку для дітей за телефоном 2358748 та електронною адресою metod5033@gmail.com



Читати далі...

19 жовтня 2012 р.

Унікальний музей української вишивки

Нещодавно ми побували в сільських бібліотеках Мостиського району Львівської області. В одній з бібліотек, в селі Хоросниця, ми побачили унікальний музей української вишивки. Започаткувала музей бібліотекар – Оксана Іванівна Рабій. За 10 років існування музею пані Оксана зібрала більше 850 найрізноманітніших предметів української вишивки: краватки, пояси, сакральні рушники, накидки священиків та різноманітні серветки. Вони прикрашають скромну сільську бібліотеку, створюючи неповторну ауру і приваблюючи до музею не тільки односельців пані Оксани. Подивитись на рукотворні дива приїзджають з  різних куточків. Будете на Мостищині - обов`язково завітайте!



Читати далі...

10 жовтня 2012 р.

Про проведення Свята української книги


Вже традиційним стало у бібліотеках Львівщини проведення у жовтні Свята української книжки.
Львівська обласна бібліотека для дітей рекомендує цьогорічне Свято української книги провести з 15 по 28 жовтня.
Традиція проведення Свята української книжки  була започаткована в довоєнній Галичині товариством «Просвіта». Відтоді це свято щорічно відбувалося  до 1940 року. В 1992 році Львівська обласна бібліотека для дітей разом з товариством «Просвіта» відновили призабуте Свято української книги, мета якого - підтримати престиж національної дитячої літератури.
Свято – це комплекс заходів, присвячених українській дитячій літературі, письменникам, дитячим видавництвам, ілюстраторам книг. Це свято всіх, хто вміє та любить читати.

Читати далі...

9 жовтня 2012 р.

ДІТИ СЛАВЛЯТЬ ШАХТАРСЬКЕ МІСТО


Цього року жовтень у Червонограді присвячений святкуванню 320-ліття міста. Серед численних заходів, приурочениених до цієї дати, відбувся й 16-й загальноміський поетичний конкурс «Мій перший вірш» під гаслом «Червоноград в моєму серці назавжди…». 
Вже стало доброю традицією – щороку конкурс проходить у Червоноградській центральній міській бібліотеці для дітей, яка активно працює з талановитими дітьми. Конкурс відбувся за сприяння центру соціальних служб для молоді, міського відділу культури, долучилися до справи й меценати, доброчинці.


Читати далі...

8 жовтня 2012 р.

Благодійна акція

Шановні колеги!
Пропонуємо Вам взяти участь в благодійній акції «Українські книжки – сільським бібліотекам», яку проводить ГО «Форум видавців» за підтримки міжнародного фонду «Відродження» з 1 жовтня по 1 грудня 2012 року.
На базі ваших бібліотек створити пункти збору літератури для сільських бібліотек Львівської області.

За детальною інформацією звертайтесь в Львівську обласну бібліотеку для дітей за телефоном 2358748 та електронною адресою metod5033@gmail.com



Читати далі...

3 жовтня 2012 р.

На допомогу бібліотекарям.


Наш відділ отримав нові методичні матеріали з Національної бібліотеки України для дітей. Ми відразу ж хочемо запропонувати познайомитися з ними  нашим колегам.

Україна читає дітям: досвід. – К., 2012.


Автор-укладач О.В.Безруко
Редактор О.А.Решетняк
Відповідальна за випуск А.С.Кобзаренко

У досвіді подано узагальнений огляд діяльності всіх бібліотек України для дітей у рамках  Всеукраїнського проекту «Україна читає дітям». Саме тут подано досвід Львівської обласної бібліотеки для дітей співпраці з телебаченням обласного ТВ «Хатка левенятка» та проведення загальнообласного Дня читання.



Читати далі...